Missatge de l'Alcalde

Missatge de la presidenta del Consell d'Administració del Palau de Congressos

1998

Inauguració

1999

ELS NOSTRES PRIMERS PASSOS

2000

EL CANVI DE SEGLE

2001

ACONSEGUIM ELS 500 ESDEVENIMENTS

2002

UNA MONEDA ÚNICA A EUROPA

2003

UN PALAU A MIDA

2004

MÉS DE 1.000 ESDEVENIMENTS REALITZATS

2005

LA QUALITAT COM A ELEMENT DIFERENCIADOR

2006

UN CLUB PER ALS NOSTRES AMBAIXADORS

2007

GRANS ESDEVENIMENTS REFERMEN EL POSICIONAMENT DE LA CIUTAT

2008

COMPLIM 10 ANYS AMB ENERGIES RENOVADES

2009

REUNIONS VERDS

2010

EL MILLOR CENTRE DE CONGRESSOS DEL MÓN

2011

ELS NOUS ESDEVENIMENTS DEL FUTUR

2012

EL PALAU, POL D'ATRACCIÓ DEL CONEIXEMENT CIENTÍFIC INTERNACIONAL

2013

COMPROMESOS AMB EL MEDI AMBIENT

2014

TECNOLOGIA D’AVANTGUARDIA A L’ABAST DE TOTS

2015

LA DISTINCIÓ DEL PALAU DE CONGRESSOS RESSONA AMB FORÇA

2016

EL PALAU INVERTEIX EN LA SATISFACCIÓ DEL CLIENT

2017

UN PALACIO A LA ÚLTIMA

2018

20 ANYS CONSTRUINT JUNTS

Missatge de l'Alcalde

Joan Ribó, Alcalde de València

Missatge de la Presidenta

Sandra Gómez, Presidenta del Consell d'Administració

El 2 de juliol de 1998 el Palau de Congressos de València va ser inaugurat per SS. MM. el Rei Juan Carlos i la Reina Sofía. L'edifici va ser dissenyat per Lord Norman Foster, conegut arquitecte britànic de primer nivell, que compta amb guardons com el premi Pritzker i el Premi Príncep d'Astúries entre altres. La construcció de l'edifici va constituir una fita urbanística en l'expansió de la ciutat, afavorint el desenvolupament de tot un nucli d'activitat empresarial i de negocis al seu voltant, ja que en este espai, fa vint anys, només hi havia terrenys dedicats a l'horta. Des d'eixe moment, el Palau de Congressos de València ha anat creixent en activitat, posicionant a València en el rànquing internacional de destins congresuales. Hui en dia, l’edifici s'integra en una zona moderna i en auge de la ciutat, oferint a l'assistent un entorn ple de servicis d'allotjament, oci, restauració i zones verdes.

Una zona, un Palau i una ciutat en contínua evolució per a oferir la millor experiència als seus visitants. Un lloc, mil possibilitats.

Palau de Congressos. Unconventional conventions. 

 

 

1999 va ser el tret d'eixida de l'èxit del nou Palau de Congressos. Molts van ser els clients que van començar a confiar en l’edifici per a dur a terme els seus esdeveniments i congressos i entre els primers, trobem a les corporacions amb seu en València.

Empreses com a Consum o ESIC van celebrar les seues primeres grans reunions, impulsant així les relacions comercials, els negocis i el networking en la ciutat.

Este mateix any el Palau de Congressos va ser guardonat amb el prestigiós Premi del Royal Institute of British Architects (RIBA) com a Millor Edifici Europeu, posicionant al recinte en el mapa de la innovació arquitectònica.

I així es va iniciar en este camí, convertint-se hui en dia en un dels referents de l'economia en la ciutat. Fent de València, una València millor.

L'any 2000 va ser un any de canvis i modernització tant per a la ciutat de València com per al Palau de Congressos. Els nous esdeveniments de caràcter internacional, la construcció d'infraestructures i l'edificació de nous barris van permetre que València i el Palau continuaren creixent.

El canvi de segle va suposar que la ciutat continuara la seua dinàmica d'ascens i modernització, sobretot en la zona nord-oest de la ciutat; l'avinguda de les Corts Valencianes, una nova zona d'edificis de més de 20 metres d'altura i la presentació de l'esbós de l'escultura de la Dama Ibèrica de Manolo Valdés, junt amb el ja conegut Palau de Congressos, va fer que esta zona es revalorara i es convertira en estendard de la nova València, fent d'esta, una ciutat més innovadora i funcional.

Les programacións al Palau de Congressos anaven incrementant-se i la seua agenda era cada vegada més ajustada. A més a més, en l’any 2000 es van dur a terme multitud d'activitats, congressos i esdeveniments, com el VII Congrés Mundial de Cuniculicultura, o el XXVIII Congrés Nacional de Dermatologia i Venereologia o el Fòrum Mundial de Dones contra la Violència (on van participar mil dones de més de cent països per a la igualtat i llibertat de la dona)."

El Palau de Congressos continuava creixent i començava a internacionalitzar-se, impulsant les relacions comercials a través d'esdeveniments cada vegada més professionals, versàtils i eficients

 

 

 

 

Després d'uns anys, el gran esforç i el treball dur van començar a donar els seus fruits amb l'alba del nou segle. En 2001, la Federació Espanyola d'Empreses Organitzadores Professionals de Congressos va atorgar al Palau de Congressos de València el Premi al Millor Palau de Congressos d'Espanya, per la qualitat en el servici i la dotació de les seues instal·lacions.

 

L'activitat es va refermar intensament, arribant als 500 esdeveniments realitzats i aconseguint reunir la confiança d'un gran nombre d'empreses locals, nacionals i internacionals, que celebrarien esdeveniments tan importants com l'Assemblea Mundial del Banc Africà per al Desenvolupament, que per primera vegada en la seua història va tindre lloc fora del continent africà, el VII Congrés Nacional d'Oncologia Mèdica o el VI Congrés Nacional de la SIDA.

 

Així, mentres clients ja coneguts convertien en tradició l'ús de les instal·lacions per als seus tradicionals esdeveniments, molts altres descobriren tot el que el Palau de Congressos de València era capaç d'oferir.

 

Quant a les eines de comunicació, en este exercici es va renovar per primera vegada la web corporativa incloent com a novetat un recorregut virtual a les instal·lacions. Assistim també al naixement de la revista PALCO, la revista cultural i d'actualitat del Palau que acostava els temes d'interés per a la societat d'este nou mil·lenni, amb els personatges de major actualitat i passejos per l'art i la cultura. Posteriorment esta publicació canviaria a format digital, reanomenant-se com ePalco."

 

 

 

2002 va ser un any històric, i és que la introducció de l'euro va suposar una fita transcendent a Europa. L'1 de gener d'eixe any es va posar en circulació la nova moneda en dotze països i l'1 de març es va instaurar com a moneda única en tota la zona euro, suposant el canvi de moneda més important de la historia.

 

Este mateix any la revista “PALCO”, nascuda un any abans i editada i distribuïda pel Palau de Congressos va aconseguir el tercer premi en la categoria de “elementos promocionales” de la revista alemanya EVENTS, una de les més prestigioses i rellevants del sector a nivell mundial.

 

Quant a l'activitat del recinte, va ser un any en què es van realitzar esdeveniments de gran notorietat, com la Conferència de Ministres i Secretaris d'Estat de la Seguretat Social, I Congrés Nacional de Biblioteques Públiques, VI Congrés de la Societat Espanyola de Contracepció o la Trobada Mundial de les Arts, que va comptar amb la presència de més de dos-cents filòsofs, cineastes, artistes, músics i escriptors de tot el món.

 En 2003 el Palau de Congressos de València ja acumulava més de 500 esdeveniments. A partir d’eixe moment, es posa en marxa una innovadora estratègia de diferenciació: el servei “llave en mano”.  El Palau de Congressos passa de ser un espai on celebrar reunions, a convertir-se en un complet productor d'esdeveniments, descarregant d'esta tasca al client si així ho preferia. Tot això va consolidar el seu lideratge, encapçalant el rànquing de palaus quant al nombre de congressos en l'àmbit nacional.

 

L'entorn de la ciutat i les seues comunicacions evolucionaven a gran velocitat, la qual cosa va permetre atraure congressos internacionals de la talla de l'European Stroke Conference, la Conferència Internacional sobre la Infància Afectada per Conflictes Armats, on van participar experts en la matèria de més de vint països, o el primer Congrés Internacional sobre la Dona i la Discapacitat, acollint a més de mil assistents dels quals quasi tres-centes eren persones de mobilitat reduïda. Gràcies a les infraestructures disponibles Al Palau de Congressos de València es va poder afrontar amb gran èxit este repte, demostrant ser una seu totalment adaptable a les necessitats de qualsevol client.

 

 

Després de set anys d'activitat, el Palau de Congressos de València continuava guanyant notorietat nacional i internacional, generant un impacte econòmic per a la ciutat de 215 milions d'euros gràcies als més de 1.000 esdeveniments celebrats i les 600.000 visites rebudes. L'edifici comença a veure créixer la planta hotelera al seu voltant i el posicionament congresual de València millora ostensiblement, augmentant en més del doble les reunions internacionals que albergava en 1998, any de la inauguració del Palau, segons les estadístiques de l'Associació Internacional de Congressos i Convencions.

En 2004, gràcies a la gestió del Palau i l'adopció d'un enfocament basat en la millora contínua, es consolida amb èxit la implantació del Sistema Integrat de Gestió de Qualitat i Medi Ambient, avalat amb l'obtenció de les certificacions ISO 9001 i ISO 14001, essent el primer centre de congressos espanyol a aconseguir-ho. Però això no va ser tot, eixe mateix any l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola va concedir al Palau de Congressos de València el distintiu de “Qualitat Turística” per la qualitat en el seu servici, la seguretat en les seues instal·lacions i la professionalitat del seu equip humà.

Eixe any es van realitzar esdeveniments de gran envergadura com van ser el V Congrés Nacional de la Federació de Societats Oncològiques, X Congrés de l'ESRA (European Society of Regional Anaesthesia & Pain Therapy) , XV Congrés de la Societat Espanyola de Transfusió Sanguínia o el II Congrés Internacional de Directius (CEDE) , en el que notables personalitats del panorama econòmic mundial van analitzar l'impacte de l'ampliació de la Unió Europea des d'una perspectiva empresarial, social i ètica. En l'àmbit corporatiu, 2004 també va acollir diverses convencions d'importants empreses a nivell nacional i internacional, com L’Oreal, BMW o Iberdrola.

L'any 2005 va ser un dels grans anys per al Palau de Congressos de València. Este exercici va marcar el començament d'una nova etapa en què es consolidava la implantació dels sistemes de qualitat, basats en la millora contínua en tots els seus procesos.

L'edifici mantenia la seua posició de lideratge, diferenciant-se de la competència gràcies a un equip humà pròxim, capaç de generar complicitat amb el client i oferir junt amb la versatilitat de l'espai, un servici integral, capaç de produir l'esdeveniment en la seua totalitat.

D'altra banda, el destacat creixement de la ciutat, generava noves oportunitats per a la captació d'esdeveniments. El desenvolupament de la planta hotelera als voltants del recinte, va repercutir immediatament en la seua activitat, principalment en la internacional, ja que el nombre d'esdeveniments va créixer eixe any un 30% respecte a l'anterior, duplicant el nombre de congressos internacionals. Alguns dels grans esdeveniments internacionals que es van realitzar van ser el 23rd Annual Meeting of the European Society for Paediatric Infectious Diseases (ESPID), el V Congrés Internacional en la Qualitat de l'Aire Urbà, el 5th International Symposium on Lysosomal Storage Diseases o la VI Cimera Empresarial Euromediterrània; i en l'àmbit espanyol, el XXXVIII Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR). Complementant l'activitat congresual, el recinte va acollir nombroses reunions empresarials, organitzades per grans marques, (Heineken, Toyota, Telefónica, ...), fins i tot va ser l'escenari de rodatges, com el de l'anunci de la loteria de Nadal d'eixe any.

L'any 2006 el Palau de Congressos ja estava consolidat com a motor econòmic i cultural per a València. La seua contribució havia sigut fonamental perquè la ciutat es convertira en la destinació europea amb major creixement en turisme congressual durant els últims anys, segons la prestigiosa Associació Internacional de Congressos i Convencions.

D’acord amb el rellevant paper que tenen en la consecució d'aquests resultats, els professionals que impulsen i promouen candidatures d'esdeveniments, el Palau va fundar el seu Club d'Ambaixadors, amb l'objectiu d'agrupar i reconéixer la tasca d'aquells que al costat del Palau fomenten la projecció internacional de València i contribueixen a l'atracció del turisme de reunions. Esta comunitat de prestigiosos especialistes compta actualment amb més de 500 membres.

L'índex d'ocupació del recinte l'any 2006 va ser un dels millors de la història. En ell es van celebrar nombrosos congressos entre els quals destaquen: l'III Congrés Internacional sobre Víctimes del Terrorisme; el V Fòrum de l'Aliança Mundial de les Ciutats contra la Pobresa; el Congrés de l'European Society of Magnetic Resonance in Medicine and Biology; el VIII Congrés Europeu de l'EHF (European Headache Federation); el 55 Congrés de l'Associació Espanyola de Pediatria; el XXXII Congrés de la Societat Espanyola de Reumatología; el XIII Congrés Nacional i VII Internacional de la Societat Espanyola de Medicina General o el XVI Congrés Internacional de Conservació & Restauració de Béns Culturals, entre altres esdeveniments.

Francis Montesinos, el reconegut modista valencià, va renovar aqueix mateix any el disseny de l'uniforme de les hostesses del Palau.

I dins de la constant aposta del Palau per romandre a l'avantguarda tecnològica, es va renovar la pàgina web aportant un entorn més dinàmic, accessible i funcional i es van actualitzar els equipaments de l'edifici, gràcies a la incorporació de les tecnologies més noves del moment, com les línies simètriques d'alta velocitat que garantien un servei d'accés amb una amplada de banda de 34 MB simètrics,  que permetien la realització de videostreaming i videoconferències.

La celebració de grans esdeveniments com ho va ser en 2007 l'America’s Cup, una competició esportiva de primer nivell, va contribuir a l'aportació realitzada pel Palau en el creixement del turisme de reunions en València i va permetre enfortir el posicionament de la ciutat en el rànquing nacional i internacional.

El 2007 va ser un any de rècords, perquè es van aconseguir el milió d'assistents i els 1.500 esdeveniments. Esta sòlida trajectòria era possible gràcies al treball d'equip realitzat pel capital humà de l'edifici, els seus aliats estratègics i també gràcies a tots els clients que confiaven al Palau de Congressos de València. L'èxit d'este model de gestió va ser avalat pel certamen Innovation Award de l'Associació Internacional de Palacios de Congressos (AIPC), on el nou projecte presentat pel recinte, denominat Pigmalió, va resultar finalista per la innovació en la millora continuada de processos incrementant l'eficiència en la gestió.

 

A estos elements s'afegia la garantia d'unes instal·lacions flexibles i a l'avantguarda tecnològica, un entorn pròxim ben comunicat i equipat amb hotels que funcionaven a ple rendiment, amb una completa oferta d'allotjament que ascendia a 1.000 habitacions a una distància a peu del Palau, una característica difícilment abastable per altres recintes congresuales.

Durant l'any de la Copa Amèrica, València era un lloc anhelat per tots, i així rellevants companyies de nombrosos sectors com Axa-Wintertur, Iberdrola, Astra Zeneca, o Repsol van triar el recinte per a celebrar les seues convencions i reunions d'empresa. A més, el Palau va ser testimoni de la presentació del nou Mercedes classe C, Audi A5, i el Peugeot 308. Però també va haver-hi espai per a un elevat tràfic de conferències i congressos, celebrant-se importants trobades com eI Congreso de Mujeres liderando el Milenio, el XLII Congrés de la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica, Estètica i Reparadora, XX Congrés Nacional d'Arterioesclerosi, 26th Eurorpean Society of Regional Anaesthesia & Pain Therapy Congress, XV Conferència de Ministres Responsables d'Administració Local i Regional del Consell d'Europa o el Congrés Nacional de Vacunologia. Estos esdeveniments es van complementar amb altres activitats, com el càsting del popular programa televisiu Tienes Talentoel Show de Buenafuente o la posada en escena de “Las Obras de Ayer” de Les Luthiers

 

El Palau de Congressos de València sempre ha estat compromés amb el medi ambient i 2008 va ser l'any de culminació del Pla de Sostenibilitat, gràcies a la instal·lació d'una coberta fotovoltaica amb una superfície de 8.200 m2, on es van distribuir 2.106 mòduls fotovoltaics que poden arribar a generar fins a 379.875 kWh/año i evitar l'emissió de 335.726 Kg de diòxid de carboni. Des de la posada en marxa de l'edifici, prop de la mitat del total d'inversions, les quals ascendien a un total de 7,6 milions d'euros, s'havien destinat a accions dirigides al respecte mediambiental, mentres que la resta es traslladava a la creació d'un edifici tecnològicament punter. L'edifici es consolidava com a model sostenible a més de ser un referent en gestió.

La intensa activitat del Palau, va contribuir que l'Associació Internacional de Congressos i Convencions (AIPC) atorgara a València l'estatus de ciutat europea amb major creixement de turisme congresual durant els deu útimos anys, per davant de New York, Sydney o Barcelona, segons les estadístiques publicades eixe any.

L'edifici va acollir la LIV Sessió Anual de l'Assemblea Parlamentària de l'OTAN, una reunió de màxim nivell amb gran repercussió mediàtica que reunia personalitats de tot el món. Este esdeveniment va requerir la transformació i adaptació de tot l'edifici demostrant la versatilitat dels espais, però sens dubte, un dels reptes més importants va ser aportar la seguretat necessària. La ubicació estratègica dins de la ciutat va permetre fitar tot el seu perímetre sense interferir en la vida quotidiana dels valencians i que les personalitats disposaren de tots els serveis per al bon funcionament de la trobada.

Així mateix, el Palau va albergar altres importants actes com: el XII Congrés de la Societat Espanyola de Psiquiatria, XIII Reunió Nacional de la Societat Espanyola de Hipertensión-Lliga Espanyola contra la Lluita de la Hipertensió Arterial, Congress of the , Congress of the European Society of Magnetic Resonance in Medicine and Biology, XIII Congrés de la Societat Espanyola de Neurocirurgia, VI Congrés Nacional d'Endoscòpia Ginecològica, XXIX Congrés de la Societat Espanyola de Medicina Nuclear o XLIII Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Medicina Intensiva i Unitats Coronàries. En l'àmbit corporatiu va ser destacable l'heterogeneïtat d'esdeveniments que es van acollir (Sony, Electrolux, Fibanc Mediolanum, ArcelorMittal, Goldwell, Almirall, Redken, Schwarzkopf, Montibello, Nestlé, Importaco-Casa Pons, ...) i que van trobar en l'adaptabilitat dels espais, la visió particular que cada client necessitava.

L'impuls que havia originat la transformació de la coberta en una instal·lació fotovoltaica única, començava a generar resultats positius. Des de la captació de nous clients que buscaven un espai compromés i respectuós amb l'entorn, fins al reconeixement obtingut al quedar com a finalista en certàmens internacionals, com els premis Green Supplier Award o l'Innovation Award amb el projecte Helios. A més, el recinte es convertia en el primer palau a Espanya a obtindre la certificació de Sistemes de Gestió Energètica segons la norma UNE 216301:2007, un sistema de millora contínua que promovia l'ús d'energies renovables i certificava l'alt grau d'implicació de l'estratègia en relació al medi ambient.

En la mateixa línia, a l'oferta de serveis s'incorpora el Green Pack, que inclou la contractació d'elements ecològics per a realitzar esdeveniments 100% sostenibles, com l'organitzat per Hay Group, que va ser pioner a seguir esta tendència. El Palau uní en una mateixa estratègia la innovació, la sostenibilitat, l'excel·lència i la diferenciació, potenciant la producció de tots els seus congressos, i traslladava a totes les seues accions de màrqueting i comunicació l'essència ECO, tractant de conscienciar tots els seus públics i sensibilitzar tant assistents com organitzadors.

Prenent com a base el projecte ECO (Ecologically Committed Organisation), s'obria una nova etapa virtual, per a la qual, la nova definició de la web corporativa va ser un complet aparador. El nou portal permetia la segmentació de públics i la interactivitat amb ells. Una de les grans novetats va ser la digitalització de la revista Palco en un espai configurat en mode de blog denominat ePalco, el qual permetia la realització d'accions de màrqueting viral.

Entre les convencions que en 2009 es van donar cita al Palau de Congressos, podem destacar les de Pfizer, Janssen Cilag o Allianz, mentres que en l'àmbit associatiu, van tindre lloc el Festival of Media;  IV Congrés Nacional d'Arquitectes, XII Congrés sobre la SIDA, XXX Congrés de la Societat Espanyola de Medicina Interna, X Congrés de l'European Society of Gastrointestinal and Abdominal Radiology, la 2nd International Conference on Fixed Combination in the Treatment of Hypertensión and Dyslipemia, el 2nd World Congress of Thoracic Imaging and Diagnosi in Chest Disease. L'agenda del Palau també s'escrivia en clau cultural, amb concerts com el de Pereza o Joaquín Sabina, i gales o cerimònies d'entrega de premis, com la de Moto GP, en la que Valentino Rossi conquistava el seu nové títol mundial.

 

Vigor, potència, ímpetu ... El pas del temps, unit a la tecnologia, va permetre al Palau de Congressos reunir aquestes característiques. Meravelloses i excepcionals. L'any 2010 es convertiria en un dels més importants. El Palau passava a ser un dels referents en el turisme congressual a nivell nacional i internacional i culminava sent peça fonamental per a la transformació de València. Flamant ciutat que arribava al cim de l'èxit amb l'arribada de l'AVE.

Els dotze mesos que van compondre esta fascinant anyada són un passeig per recordar. València no només va millorar la seua accessibilitat amb els trens d'alta velocitat sinó que a més, el Palau de Congressos va ser reconegut com millor seu congressual del món amb el World 's Best Convention Centre. La distinció de més prestigi a nivell internacional amb la que (AIPC) va reconèixer l'excel·lència del Palau de Congressos de València.

Majestuós any el 2010. El Palau rebia el màxim guardó que es pot aconseguir i es posicionava com a referent a nivell mundial. El recinte es convertia en la seu de debat de fòrums i trobades principalment econòmics, que van atreure a importants personalitats de l'àmbit internacional com la VIII Conferència FEMIP organitzada pel Banc Europeu d'Inversions. Fins i tot, va cobrar atractiu amb una de les trobades més coneguts sobre publicitat i mitjans com el Festival of Mitjana o el II Congrés Dones en el món liderant el Mil·lenni. En definitiva, un consagrat 2010 que permaneixerà en la memòria de les valencianes i dels valencians.

 

Èpoques d'abans, si bé escassejaven els avanços tecnològics les urbs conservaven l'encant propi de les metròpolis carregades d'optimisme i vitalitat amb ànsies d'avançar cap al futur. València creixia com a ciutat moderna i cosmopolita. Després d'aconseguir el reconeixement al millor Palau de Congressos del Món, totes les mirades se centraven a València. Referents en el sector de congressos i esdeveniments, l'any 2011 el Palau va aconseguir l'esdeveniment número 2.000 i la xifra d'1,5 milions d'assistents totals.

L'imparable impuls de les noves tecnologies necessitava que el face-to-face es combinara amb els avanços tecnològics. El pas del temps i amb això, l'elegància i compromís del Palau de Congressos li van fer capaç d'acollir aquests esdeveniments donant resposta a les noves necessitats dels meeting planners.

Aixítranscorrial'any 2011. L'expansiótecnològicamarcava un abans i un després en la interacció humana.El desenvolupament científic feia dels congressos unes trobades més originals i interactives. La bidireccionalitat de la comunicació va permetre al Palau de Congressos incrementar, encara més si éspossible, les seuespropostescongressuals.

Retransmetre en streaming o rebre senyal de vídeo d'operacions quirúrgiques en directe des de qualsevol part del món, fer ús de la realitat augmentada mitjançant la descàrrega de programes a través de codis QR, comunicar-se amb l'audiència a través de IPads interconnectats gràcies a una potent zona wifi(Nuclear Science Symposiumand Medical Imaging Conference), interaccionar amb hologrames, pantalles tàctils i tecnologia LED(European Congress on Clinical and Economic Aspects of Osteoporosis and Osteoarthritis)o gaudir de projeccions 3D. Tot un 2011 ric en avanços.

Ciència i coneixement. Este seria l'emblema dels principals esdeveniments que van tindre lloc al Palau de Congressos. El transcurs dels anys va donar lloc a una societat transformada, amb importants avanços en tots els camps del saber, els professionals dels quals demandaven seus preparades quant a espais i tecnologia. Així va ser 2012.

Gràcies principalment a la gran afluència i prestigi dels congressos internacionals que es van celebrar en este període, com l'Influenza Vaccines for the World amb 700 experts de tot el món o el 40th International Conference on Coordination Chemistry i el 32nd Congress of the European Society on Surgical Oncology (ESSO)  aglutinant prop de seixanta països i els quals van ser celebrats per primera vegada a Espanya, el Palau es va refermar com un dels motors econòmics més importants de la ciutat.

Este fet era avalat pels informes d'ICCA, International Congress and Convention Association, segons els quals, València era la sèptima ciutat amb major creixement sostingut en reunions internacionals a nivell mundial. Un any més, la iniciativa del Palau va ser excel·lent. En el 2012 es va crear el CEVEC, Club d'Ambaixadors Valencians d'Esdeveniments Corporatius, la qual cosa va afavorir que empreses de prestigi com a Gas Natural Fenosa, Michelín, Cepsa o Telefónica organitzaren les seues convencions en l'edifici. A més, el Palau va firmar acord de col·laboració amb RENFE i el CSIC, contribuint d'esta manera a l'atracció d'un nombre més gran de turistes de reunions a la ciutat.

La consciència pel medi ambient cala al Palau de Congressos. Preservar la naturalesa és sinònim de benestar. Idea de qualitat de futur per al planeta. Per això, el Palau de Congressos de València no va dubtar a posar en marxa mecanismes al seu abast per afavorir el medi ambient.
Anyrereany, el Palau persistia en el seupropòsit per millorar la sostenibilitat ambiental i el 2013 continua amb el projecte ECO per fer iniciatives des de la millora de les instal·lacions fins a la realització d'esdeveniments sostenibles que, materialitzats en el Green Pack, mantenen l'activitat congressual del Palau sense alterar l'entorn. Gràcies a això, l'edifici es convertia en el primer centre congressual del món en obtenir el certificat BREEAM ES, garantia que incorpora les millors pràctiques disponibles en sostenibilitat energètica.


En paral·lel, el Palau va continuar brillant per la seua qualitat congressual. El 2013 va tenir el privilegi d'acollir congressos com el de l'Associació Espanyola d'Hipertensió,Lliga Espanyola per a la lluita contra la Hipertensió Arterial (SEH-LELHA), el 55è Congrés de la SocietatEspanyola de Geriatria i Gerontologia (SEGG), les IV Jornades de Vacunes per l'Associació Espanyola de Pediatria (AEP) i el V Congrés Mundial de Medicina del Son. A la mateixa vegada, va rebre convencions de grans entitats com Helados Nestlé, La Caixa o Bankia. 

Un cop més, el treball i la il·lusió per millorar la qualitat de l'edifici donava els seus fruits amb la consolidació del Palau com la principal seu de congressos i convencions a València amb 2.300 esdeveniments a l'esquena i 1,6 milions d'assistents.

Els mesos transcorren i la tecnologia ocupava el seu terreny. Un espai que clamava innovació, originalitat i canvi. Moltscanvis. El 2014 desborda llum i força. El Palau de Congressos va brillar per la seua contínua adaptació al progrés. Avanços desconeguts per a la majoria dels mortals i que, no obstant això, el Palau va tornar a estar a l'altura sorprenent als seus clients.

El Palau de Congressos de València va ser conscient de l'era tecnològica a la qual assistíem. En 2014 es va millorar la xarxa wifi fixa de l'edifici per oferir un servei de connexió massiva capaç de donar servei a 3.000 dispositius de manera simultània i es va inserir la tecnologia beacon, sistema de comunicació que aprofita la tecnologia Bluetooth 4.0 per enviar missatges, avisos i que l'assistent estigués informat de l'activitat en tot moment. Fins i tot, es podien seguir en temps real els congressos que es celebraven a l'edifici de Norman Foster amb la utilització del streaming i les xarxes socials per afavorir el networking i la integració de dispositius que permetien compartir fotos i vídeos. Es va tractar d'un 2014 que va saber donar resposta als elevats estàndards tecnològics exigits pels nous models d'esdeveniments en els quals el visual guanyava terreny. Grans convencions com les organitzades per Oriflama o Carrefour, i congressos molt més sofisticats amb cirurgies en directe o experiències pràctiques in situ com el 14 th European Academy of Management Annual Conference van tenir lloc al Palau. Al seu torn, la 37a Conferència Internacional de Física d'Altes Energies (ICHEP 2014) o la 21st International Meeting on Advanced Spine Techniques (IMAST) es van sumar a la llista d'èxits congressuals, destacant entre ells, la LXVI Reunió Anual de la Societat Espanyola de Neurologia, que per primera vegada en la història de la societat es va celebrar fora de Catalunya i que en la seua edició a València va incrementar un 20% la participació d'especialistes.

Un anymés, el Palau de Congressos va saber adaptar-se i contribuir al creixement econòmic de la ciutat que seguia avançant amb pas ferm en l'àmbit congressual.

Distinció, professionalitat, eficàcia. El Palau de Congressos de València fa vessar el 2015 amb una qualitatexcel·lent en tots elsseusserveis. Unsvalorsdifícilsd'aconseguir en plesegle XXI i que el Palau ha aconseguitambconstància i tenacitat. Implicació per part d'un equip compromès i especialitzatarribant a marcar la diferènciaamb la resta de seus. 

El transcurs del temps va donar lloc al fet que el Palau millorés processos i prestacions de serveis a clients. La successió dels mesos va permetre arribar a un 2015 plenament satisfactori. La rendibilitat del Palau va incrementar a través d'una major venda de serveis i la satisfacció del client es va intensificar gràcies a un increment en l'oferta. A l'avantguarda pel que fa a tecnologia i conscienciat amb el medi ambient, amb la perfecció dels serveis prestats el Palau de Congressos brillava amb llum pròpia. 

Les associacions més importants a nivell mundial relacionades amb el turisme de reunions com la ICCA (Associació Internacional de Congressos i Convencions) i la UIA (Unió Internacional d'Associacions) van nomenar a València com a destí consolidat en la ruta dels principals congressos internacionals. Per davant de ciutats com Miami, San Francisco o Manchester, València va ocupar el lloc 32 a nivell mundial, el que va propiciar l'atracció de grans congressos i convencions, entre els quals van destacar la trobada de la multinacional sueca ORIFLAME, la convenció anual de TelecomItalia , el 59th Congress of the International Association of Lawyers-UIA (Union International des Avocats), el 17th International Headache Congress, la RehabWeek, el 45th EDTNA / ERCA International Conference,XXVIII Congrés de la Societat Espanyola d'Anatomia Patològica o el Congrés de l'Associació Espanyola de Pediatria entre d'altres. En definitiva, l'aportació del Palau de Congressos va ser significativa i la ciutat va agafar impuls afermant considerablement.

L'atractiu i la notorietat del Palau de Congressos seguia en curs. L'èxit aconseguit fins al present any feia que el nivell d'exigència s'incrementés. Continuar sent un referent és tasca difícil però el Palau de Congressos va persistir en el seu esforç per superar-se, millorar i progressar en tots els aspectes. En 2016 comença la transformació de l'edifici. Es van realitzar inversions que van suposar un procés de canvi, que continuaria els anys següents i seria la clau per aconseguir l'objectiu de millora en l'activitat congressual, i de la dinamització de l'economia local. El Palau tornava a créixer en negoci. El fruit d'aquestes inversions es va percebre immediatament i va potenciar la imatge de l'edifici.

Durant aquest any, la marca institucional del Palau s'actualitza i evoluciona, mostrant un edifici modern i competitiu, capaç de seguir complint la seva missió. Es dissenyen noves eines comercials i es potencia la comunicació per xarxes socials.

A més el Palau de Congressos de València va acollir congressos de gran prestigi com el 64 Congrés de l'Associació Espanyola de Pediatria (AEP), el 27th Annual International Symposium on Personal Indoor and Mobile Radio Communications, International Conference on Nanotechnology Applications, International Society for Pediatric and Adolescent Diabetes (ISPAD), LI Congrés de la Societat Española de Medicina Intensiva Crítica i Unitats Coronàries i la 21 Reunió Nacional de la Societat Espanyola d'Hipertensió i Lliga Espanyola per a la Lluita contra la Hipertensió Arterial.

Un any de transformació, canvis i resolució que va suposar la satisfacció dels clients.

En un entorno altamente competitivo, el Palacio de Congresos de València debía seguir avanzando para no quedarse atrás frente al resto de recintos.Las inversiones que se inyectaron en 2017 consiguieron transformar y modernizar tecnológicamente el edificio. El resultado, una infraestructura puntera de primer nivel, líder en el mercado. Gracias a estas mejoras se fue incrementando el volumen de negocio, especialmente en el sector corporativo, donde el número de convenciones llegaba a duplicarse frente al año anterior.

 En paralelo, el edificio fortaleció su compromiso social, mostrando su lado más solidario y contribuyendo al bienestar de personas desfavorecidas.Se apostó por la responsabilidad social y el Palacio colaboró con organizaciones no gubernamentales con carácter integrador y que aportasen valor a la ciudadanía.

 También se impulsaron nuevas herramientas de comunicación 2.0 que incluyó el lanzamiento de una nueva página web y un avanzado modelo de negocio basado en la innovación.

 En cuanto a cifras, fue un excelente año. El Palacio de Congresos de València incrementó el volumen de actividad en un 5,4% respecto a 2016. Eventos como el 15th Meeting EuropeanChapter of the Association forComputational Language, el 14th International SymposiumonMyelodysplasticSyndromes, el XXVIII Congreso de la Sociedad Española de Anatomía Patológica, el EuropeanAccounting Association 40thAnnual Congress o la Cumbre de Alcaldes del Pacto de Milán, fueron algunos ejemplos de la elevada actividad que se celebró ese año y que generó nuevas oportunidades de negocio para la ciudad.

El temps passa i amb ell, arriben els resultats. Producte d'una llarga experiència. Un camí marcat per la il·lusió i l'esforç. L'ímpetu per atorgar la millor qualitat als clients, i l'impacte econòmic generat a la societat, sense oblidar el compromís pel mediambient. Així arriba 2018. Un any que arranca amb força. La mateixa energia d'aquells primers anys. Mirar enrere és meravellós. Magnífic sabent tot el obtingut. El present no éspoc. Un guardó més al Millor Palau de Congressos del Món per la AIPC (Associació Internacional de Palaus de Congressos), el major reconeixement a nivell internacional que pot rebre un recinte congressual. Sumar un altre premi és possible per al Palau de Congressos de València.

En 2018 el Palau marca una fita en la història de la ciutat com a destinació de reunions. Amb una forta projecció fora de les nostres fronteres, es converteix en la seu que més delegats congressuals internacionals acull a València. La seua versatilitat i funcionalitat li ha permès acollir grans reunions, en total més de 2.700, per les quals han passat 2 milions d'assistents. I generar riquesa. Més de 1.100 milions d'euros. El Palau de Congressos tanca un any ple d'alegries, que culmina 20 anys d'entrega i treball dels seus clients, els seus ambaixadors. Gràcies per la fidelitat i confiança. Al 2018, l'edifici complix un aniversari amb ganes de més. De més reptes, treball i satisfaccions per a tots els valencians i valencianes. I continua. Més impuls, més seguretat, més visió. Palau de Congressos de València.