Les Luthiers - Viejos Hazmerreíres

01 - 03 de Març de 2019
Les Luthiers aterra a València directament des de l'Equador per a presentar a Espanya la seua última obra ‘Viejos Hazmerreíres’, dins la gira que va començar el 9 de maig al teatre Astengo de Rosario, a l’Argentina. 

Els actors Carlos López Puccio, Jorge Maronna, Horaci Tato Turano, Martín O’Connor, Roberto Antier i Tomás Mayer-Wolf són els integrants del grup que del 1 al 3 de març de 2019, en tres úniques sessions, va omplir l'auditori principal del Palau de Congressos de València.

 

Repte: l'escenari de l'auditori 1 es va adaptar a la presentació i els diferents funcionaments dels instruments del grup argentí. En l'actualitat el grup té més de 40 instruments de diferents tipus i funcionaments.
 
L'accessibilitat dels molls de càrrega a l'escenari i la possibilitat de tindre una zona de magatzematge en els propis molls van permetre introduir amb facilitat l'ampli ventall d'instruments que té el grup. A més, la connexió dels camerins amb l'escenari va fer el muntatge més fluid. Les infraestructures del Palau de Congressos de València van permetre una versatilitat i flexibilitat en el muntatge. 

Objectius complits
: la qualitat de l'acústica i el desenvolupament de l'escenografia de l'Auditori 1 fa que la interacció amb el públic siga excel·lent. 
Declaracions: ‘És una sala en la qual, a més de ser el públic molt efusiu, se li escolta molt bé’. L'humor és una cosa recíproca, quan el riure arriba, l'humorista es redobla l'aposta, quan a vegades arriba tímid, no sabem si funciona el que estem fent o no. Este és l'avantatge de tindre una sala on l'acústicadel públic és tan bona com la del públic’ . El grup argentí destaca l'edifici com  ‘bellíssim’. 

Curiositats: 
El grup argentí va triar el Palau de Congressos de València per a arrancar la gira del seu espectacle al nostre país. 

Història:
 Les Luthiers és un grup de músics, actors i humoristes argentins molt popular a Espanya i Llatinoamèrica. Es van conéixer fa més de 50 anys en un dels cors de la Universitat de Buenos Aires i el seu nom prové de la paraula francesa ‘luthier’, que és la que també s'utilitza en castellà per a designar a l'artesà que fabrica o repara instruments musicals. El nom Les Luthiers és per l'ús dels instruments fabricats per ells mateixos. Els seus espectacles combinen paròdies de gèneres musicals clàssics i populars amb escenes teatrals humorístiques.