Sostenibilitat

Un edifici nascut per a aprofitar la llum de València, el clima mediterrani i la seua projecció integrada en un paisatge urbà, són característiques que serveixen de punt de partida per a pensar en un espai que a més contribueix al desenvolupament econòmic i social del seu entorn. Baix estes premisses va néixer el Palau de Congressos de València, l'objectiu principal del qual és l'atracció del turisme de reunions nacional i internacional, però amb una particular sensibilitat pel medi ambient.

La planificació estratègica i operativa del recinte ha estat impregnada de sostenibilitat, permetent que la interacció entre l'edifici i els esdeveniments que en ell se celebren garanteixen la preservació de la naturaleza.

Green Architecture

El Palau de Congressos de València com a entitat responsable, eficient i competitiva, sempre ha estat conscienciat amb la conservació de la biodiversitat. Per això, el disseny de Norman Foster es va forjar baix el concepte de Green Architecture.

 1. ORIENTACIÓ, FORMA I
  CONSTRUCCIÓ
 2. ESTALVIS D’ENERGIA
  MITJANÇANT EL SEU REVESTIMENT AMB PEDRA CALCÀRIA
 3. UTILITZACIÓ D’UNA
  CUBERTA D’ALUMINI-ZINC
  SEPARADA PER A MILLORAR L'AÏLLAMENT DE L'EDIFICI
  I APROFITAR LA VENTILACIÓ NATURAL
 4. BRISE-SOLEIL
  MINIMITZA L'IMPACTE DE L'AUGMENT DE LA LLUM SOLAR
  PERMETENT L'APROFITAMENT DE LA LLUM NATURAL

Orige: Línies d’actuació estratègiques

1

Minimitzar l'impacte ambiental de les actuacions que es duen a terme des de la perspectiva d'edifici, esdeveniment i ciutat.

2

Compromís general amb el consum responsable per part d'equip, empreses organitzadores, proveïdores i participants en esdeveniments.

Un palau responsable: iniciatives que canvien el món

 • Generació d’energia fotovoltaica
 • Creació d’un Ecoparc
 • Il·luminació led
 • Ús racional dels recursos recursos

Pioner en certificar i verificar la petjada de la seua activitat

Un dels reptes més importants en sostenibilitat als quals s'enfronta la ciutat és la descarbonització de l'economia. El Palau s'ha sumat a un projecte pilot basat en etiquetes intel·ligents que mostren informació sobre la gestió, control i reducció d'emissions de carboni de la seua activitat.

Esta iniciativa ha estat impulsada per l'Ajuntament de València, a través de Visit València i duta a terme per Global Omnium. Amb ella es pretén contribuir al fet que València siga una de les destinacions turístiques neutres en carboni a nivell mundial.

Compromesos per i per a la ciutat

El Palau contribueix a l'estratègia de València com a referent a nivell internacional en turisme sostenible, considerant-se la primera ciutat en el món a certificar i verificar la petjada de carboni de la seua activitat turística i sent reconeguda com a Ciutat Sostenible i Intel·ligent per la Unió Internacional de Telecomunicacions. En la seua estratègia de ciutat sostenible destaquen els més de 5 milions de metres quadrats de parcs i jardins i els seus 156 quilòmetres de carril bici.

Projectes de compensació de petjada de carboni